Meet & Fit – Slow Food Burgers to sieć punktów gastronomicznych typu bistro.
W menu Meet & Fit znajduje się szeroki wybór burgerów z mięsem, oraz wegańskich, wrapy, sałatki, frytki belgijskie oraz z batatów.
Informacje dla Franczyzobiorcy:
Wsparcie dla Franczyzobiorcy
-
Dostęp do artykułów spożywczych produkowanych na wyłączność dla sieci
-
Dostęp od pierwszego zamówienia do dużych rabatów firmy na artykuły spożywcze, napoje i opakowania
-
Dostęp do rabatów od prowizji % pobieranej przez portale zamówień on-line
-
Pełna integracja systemów zamówień on-line dla Klientów z naszym systemem sprzedażowym. Gotowe zamówienie od Klienta w ciągu kilkudziesięciu sekund od jego złożenia jest wydrukowane oraz wyświetlone na urządzaniach dla kucharzy.
-
Zaplanowanie kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez franczyzobiorców na rynkach lokalnych.
-
Regularne i ciągłe tworzenie indywidualnych filmów reklamowych, zgodnych z bieżącymi trendami oraz sesji zdjęciowych z modelami w lokalu Franczyzobiorcy.
-
Prowadzenie w imieniu i na rzecz Franczyzobiorcy stałej akcji marketingowej we wszystkich popularnych portalach Social Media, e-mail, SMS, push'e w Aplikacji Mobilnej oraz obsługa rabatów.
Modele współpracy i suma inwestycji:
Model „delivery” tylko na dostawy (ok. 41-46 tys. zł netto):
-
Koszt remontu i adaptacji lokalu 5 - 10 tys. zł netto. Dokładną kwotę remontu i adaptacji można oszacować dopiero po zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu. Kwota zależy od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy była w nim wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna, a także od tego czy w lokalu jest istniejąca instalacja wentylacji i klimatyzacji.
-
Koszty związane z wynajmem lokalu: a.) należy liczyć się z kaucją zabezpieczającą umowę najmu w wysokości od 1 do 3 wartości czynszu, b.) czynszem podczas remontu lokalu (przeważnie właściciele lokali godzą się na tzw. "wakacje czynszowe" na okres remontu) c.) ewentualnym wynagrodzeniem pośrednika rynku nieruchomości (jeżeli za jego pośrednictwem został znaleziony lokal)
Model z obsługą gości w lokalu i "delivery" (ok. 66-151 tys. zł netto):
-
Koszt około 10-50 tys. zł netto na wyposażenie sali konsumpcyjnej: stoły, krzesła, dekoracje, lampy, tablety, identyfikacja wizualna wewnętrzna i zewnętrzna, zabudowa baru, akcesoria funkcjonalne. Kwota zależna jest od powierzchni i stanu technicznego lokalu.
-
Koszt remontu i adaptacji lokalu 10 - 55 tys. zł netto. Dokładną kwotę remontu i adaptacji można oszacować dopiero po zapoznaniu się ze stanem technicznym lokalu. Kwota zależy od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy była w nim wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna, a także od tego czy w lokalu jest istniejąca instalacja wentylacji i klimatyzacji.
-
Koszty związane z wynajmem lokalu: a.) należy liczyć się z kaucją zabezpieczającą umowę najmu w wysokości od 1 do 3 wartości czynszu, b.) czynszem podczas remontu lokalu (przeważnie właściciele lokali godzą się na tzw. "wakacje czynszowe" na okres remontu) c.) ewentualnym wynagrodzeniem pośrednika rynku nieruchomości (jeżeli za jego pośrednictwem został znaleziony lokal)
Model FOOD TRUCK – (ok. 115 tys. zł netto):
Propozycja dla osób chcących prowadzić swój punkt z kebabem w profesjonalnej przyczepie gastronomicznej.
-
Koszt nowej, w pełni gotowej do zarejestrowania i działania przyczepy gastronomicznej z homologacją to około 115 tys. zł netto). Do kosztów przyczepy należy doliczyć transport we wskazane miejsce (transport własny lub przez zewnętrzną firmę), koszty urządzań kasowo-fiskalnych tj. kasę fiskalną i tablety sprzedażowe
Przyczepę można nabyć w kredycie bankowym lub w leasingu. Leasing dostępny jest również dla nowych firm - wymagana wplata 20% wartości przedmiotów leasingu.
Podsumowanie Modeli: Finalna kwota inwestycji zależy głównie od stanu technicznego lokalu oraz od tego czy w lokalu była wcześniej prowadzona działalność gastronomiczna. Podane kwoty inwestycji należy traktować orientacyjnie. Finalna kwota może być niższa lub wyższa od wstępnych założeń, głównie ze wzglęu na stan techniczny lokalu. Warto zatem wybierać lokale po gastronomii.
W przypadku osób ubiegających się od dotację na start nowej firmy pomagamy przy wypełnieniu wniosków. Leasing dostępny jest również dla nowych firm - wymagana wplata 20% wartości przedmiotów leasingu. Istnieje możliwość zrobienia wstępnej koncepcji technologii wybranego lokalu przed podpisaniem umowy franczyzowej. Wstępna koncepcja technologii pozwoli Franczyzobiorcy wspólnie z firmą remontową oszacować koszty adaptacji lokalu. Koszt wstępnej koncepcji technologii to 299 zł netto.
Opłaty:
• Jednorazowa opłata wstępna: 7 tys. zł netto (Księga Standardów, przepisy kulinarne, szkolenia, koordynacja projektów, wizualizacja sali konsumpcyjnej, koordynacja remontu, pomoc w zamówieniach, uruchomienie lokalu).
• Miesięcznie abonamenty do zewnętrznych partnerów około 545 zł netto (system sprzedaży POS, terminal płatniczy, dedykowana muzyka bez opłat ZAIKS, systemy operacyjne IT itp.).
• Bieżąca miesięczna opłata franczyzowa w % od miesięcznego obrotu netto + wspólnie ustalony budżet marketingowy.
Podstawowe wymagania sieci:
• Minimalna liczba mieszkańców – 20 tys.
• Lokal w centrum miasta w otoczeniu biurowo-mieszkaniowym, ulicach handlowych, na terenie dużych osiedli lub w galeriach handlowych.
• Wymagana powierzchnia: Model „delivery” tylko dostawy: 25 - 45 m2, Model z obsługą gości: 45-180 m2.
• Od Franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii.
Osoby zainteresowane podjęciem współpracy proszone są o wypełnienie i wysłanie formularza kontaktu.
Zobacz film: "Jak uruchomić z nami lokal?" Kliknij!
Zapraszamy do współpracy!
Meet & Fit - Slow Food Burgers
96-300 Żyrardów
ul. Nowy Świat 18a
Telefon tylko i wyłącznie do spraw związanych z Franczyzą.
mob: +48 501 101 009
Indywidualne spotkania informacyjne odbywają się w Warszawie lub Żyrardowie.
www.facebook.com/MeetAndFitPolska